Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Minnie Woolsey: Η γυναίκα ''πουλί''



Η Minnie Woolsey, γεννήθηκε στη Γεωργία το 1880, ταλαιπωρήθηκε από μια μοναδική μορφή ονόματη Virchow-Seckel syndrome.. Εκτός από τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του προσώπου της (πρόσωπο -πουλί), ήταν τυφλή, πνευματικά ανάπηρη, χωρίς δόντια, και είχε μόνο μία τούφα από τα μαλλιά σε περίεργο σχήμα στο κεφάλι της. 




Η ιστορία λέει ότι διασώθηκε από μια μελαγχολική ζωή που περνούσε σε ψυχιατρικό άσυλο στη Γεωργία από έναν σόουμαν, και ξεκίνησε την καριέρα της ως "Minnie ha-ha", ένα λογοπαίγνιο με τους καταράκτες της βόρεια Καρολίνα Minnihaha. H "Minnie Ha-Ha" εμφανιζόνταν ντυμένη με μια ψεύτικη αμερικανική ινδική ενδυμασία γεμάτη φτερά.

Έκανε την εμφανισή της σε έναν ρόλο στη ταινία Freaks το 1932. Η εμφανισή της με τα πουπουλιένα ρούχα και το στυλ να θυμίζει κοτόπουλο χωρεύοντας πάνω στο τραπέζι την έκανε γνωστή παγκοσμίως. Αργότερα, η Minnie εργάστηκε στο Coney Island ως "Koo Koo, το τυφλό κορίτσι από τον Άρη".

Είναι άγνωστο ακριβώς πόσο καιρό ήταν με το τσίρκο ή πότε πέθανε. Μερικοί ισχυρίζονται ότι την είχαν δει να την τρακάρει αυτοκίνητο στο 1960, περίπου 80 ετών. 





Πληροφορίες από:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...