Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

''Prince'' Randian...(χωρίς άκρα)

Ο Πρίγκιπας Randian ή Πρίγκιπας Rardion (περ. 1871 - 19 Δεκεμβρίου, 1934), επίσης γνωστός ως The Man Snake, The Living Torso, The Human Caterpillar και μια ποικιλία από άλλα ονόματα ήταν ένας διάσημος χωρίς άκρα σόουμαν στις αρχές του 1900.



Περισσότερο γνωστός για την ικανότητά του να ανάβει τα τσιγάρα με τα χείλη του. Φέρεται να τον έφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο P.T. Barnum. Ο Πρίγκιπας Randian πήρε μέρος και στην ταινία Freaks του 1932 (video).


Προσωπική ζωή
Ο Randian (του οποίου το πραγματικό όνομα είναι άγνωστο) γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια στην Demerara, British Guiana. Ήταν Ινδός και μιλούσε Ινδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, και Γερμανικά.Με τη σύζυγό του, γνωστή και ως Πριγκίπισσα Σάρα, απέκτησαν τέσσερις κόρες και ένα γιο. Αυτός και η σύζυγός του έζησαν στην 174 Water Street, Paterson, New Jersey, μέχρι το θάνατό του.


Ρουτίνα
Για το νουμερό του, φορούσε ένα μονοκόμματο μάλλινο ένδυμα που ταίριαζε σφιχτά πάνω στο σώμα του, δίνοντας του την εμφάνιση μιας κάμπιας ή φίδι. Πιο γνωστή ικανότητά του ήταν να στρίβει και να ανάβει τσιγάρα χρησιμοποιώντας μόνο τα χείλη του, αλλά ήταν επίσης σε θέση να ζωγραφ'ιζει και να γράφει, κρατώντας τη γραφίδα με τα χείλη του. Κράτησε όλα τα υλικά που χρησιμοποιούσε στο νουμερό του σε ένα ξύλινο κουτί που είχε κατασκευάσει, σύμφωνα με πληροφορίες και είχε ζωγράφισει και τοποθετήσει μια κλειδαριά μόνος του. 





Θάνατος
O Randian πέθανε στις 7:00 μμ στις 19 Δεκ 1934 λίγο μετά την τελευταία εμφάνισή του στην 14η οδό στο Μουσείο Sam Wagner's. Ήταν 63 ετών.





Πληροφορίες από:
http://sideshows.wikia.com/wiki/Prince_Randian
http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_Randian
http://www.youtube.com/watch?v=66Pgw_nUlMw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...