Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Oι Γυναίκες - Καμηλοπάρδαλη και το περίεργο έθιμο

Οι Γυναίκες - Καμηλοπάρδαλη ανήκουν σε ενα παρακλαδι της Φυλης Καγιάν (Kayan) που Ονομαζεται Καγιαν-Λαγουϊ (Kayan Lahwi). Οι Φυλες καγιαν ειναι μια Θιβετιανο-Βιρμανική μειονότητα που ζει στην Βιρμανία ( Συνορα Κινας και Λάος ). 

Στις Γυναίκες αυτές λοιπον τοποθετούνται απο μικρα κοριτσια Χαλκινοι η΄σιδερένιοι δακτυλιοι στον λαιμό που
εχουν σαν αποτέλεσμα καθώς μεγαλωνουν να αποκτουν πολύ μακριούς λαιμούς. Φυσικα αποτελούν παγκοσμια τουριστική ατραξιόν.Ο Λογος που τους τοποθετουνται χαλκινοι δακτυλιοι στον λαιμο δεν ειναι μονο η παραδοση.

Ούτε ειναι η για Ομορφιά.Ο Λογος ειναι για τιμωρία αν κανουν κατι κακό ! Μαλιστα καλά διαβασατε. Τους τοποθετουνται χαλκινοι ή σιδερένιοι δακτυλιοι στον λαιμο για λογους τιμωριας.Οταν λοιπον τα κοριτσια αυτης της Φυλης γεννηθουν μετα απο λιγο τους βαζουν τον πρωτο Χαλκά.Οσο παιρνουν τα χρονια οι χαλκαδες αυξανονται και μεγαλώνει ο Λαιμος τους.

Αν Λοιπόν καποια απο αυτες της Γυναίκες "Λοξοδρομησει" και θελει να αλαξει τον τροπο ζωής της ή απατήσει τον Αντρα της της Αφαιρούνται οι δακτυλιοι απο τον λαιμο με αποτελεσμα ο Λαιμος της να σπάει και να εχει εναν πολύ Φρικτό Θανατο.

Αυτο οφειλεται στο Γεγονος οτι με τους Χαλκινους δακτυλιους ο Λαιμος επιμυκύνεται τοσο πολύ και γινεται ευθραυστος. Συγκρατειται μονο απο τους χαλκινους δακτυλιους.





ΠΗΓΗ:.troktikaras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...